Waarom wil ik een Wireless netwerk en waar moet ik op letten?
Merkt u dat de behoefte om draadloos te kunnen werken enorm toeneemt? Wij zien deze enorme groei in het gebruik van tablets, smartphones, notebooks en andere draadloze apparatuur ook. Daarnaast neemt de vraag van bezoekers om toegang te krijgen tot een draadloos netwerk toe. De wens om overal draadloos verbonden te zijn met kantoor, e-mail, internet en vele andere toepassingen is groot.
NETGEAR weet dat er veel vragen naar boven komen als er nagedacht wordt over de uitbreiding bij het aanleggen van een nieuw wireless netwerk, zoals:
• Hoe ben ik er zeker van dat gasten geen toegang hebben tot mijn lokale infrastructuur?
• Hoe ga ik om met de gevaren van virussen, spam en mallware die deze draadloze devices mee kunnen brengen?
• Hoe beheer ik eenvoudig de toegangspunten, wachtwoorden en gebruikers?
• Hoe zorg ik ervoor dat het draadloze netwerk schaalbaar is en geschikt is voor alle mogelijke toepassingen en gebruikers?
• Wie helpt mij met het bepalen van de locatie van de toegangspunten (access points)?
• Wie maakt een enterprise netwerk betaalbaar voor iedereen?
Wireless kistlist in de webshop
NETGEAR biedt u in elke situatie een oplossing.
Waar moet je op letten bij de uitrol van een Wireless netwerk?
- De beste manier om een Wireless netwerk te faciliteren is door eerst een WLAN meting uit te voeren. Met deze meetgegevens is het mogelijk om aan te geven hoeveel en waar de Access Points (AP's) geplaatst moeten worden.
- Wat zijn de afmetingen (evt. Per etage) van het pand? En zijn er plattegronden op schaal (digitaal) en daarbij extra rekening houdend met het materiaal van de binnenmuren/plafond (diktes?) (vergeet niet eventuele glazen scheidingswanden aan te geven). Kijk goed of er 'wanden' gecreëerd zijn door het plaatsen van kasten (bijvoorbeeld een stalen archiefkast gevuld met papier)
- Moet er overal dekking zijn en op welke plaatsen zitten de meeste gebruikers? Een tekening op schaal is altijd handig om erbij te hebben dan kun je dit direct intekenen.
- Wat voor soort omgeving is het? (Fabriek, kantoor, Hotel, bank, school, cafe, magazijn, buitenlocatie enz..)
- Wordt er gebruik gemaakt van 'speciale' machines, sterkstroom apparatuur of klimaatruimtes? bijvoorbeeld snijapparatuur, metaalbewerking, koelcellen voor groente/fruit, koel- en vries-ruimtes
- Welke bij u bekende storingsbronnen zijn er? Denk aan draadloze bewegingsmelders, liften, magnetrons, bluetooth apparaten, DECT enz.
- Zijn er andere draadloze netwerken aanwezig en blijven deze bestaan? Denk hierbij aan kassa systemen etc
- Heeft de klant nu al een WLAN netwerk? Zo ja welke, hoeveel AP's en wat is de reden dat deze vervangen wordt (zijn er storingen).
- Hoeveel apparaten komen er aan het draadloze netwerk? (reken met ongeveer 15 gebruikers per AP)
- Welke toepassingen wil men draadloos gaan gebruiken en hoeveel gebruikersgroepen? Denk aan web/email, voice, video file sharing enz. Maar ook gasten, personeel, zakelijke apparaten enz.
- Wat is de bandbreedte / snelheid van de internetverbinding? Dit ivm de snelheid garantie naar het internet toe. Als voorbeeld: een hotspot faciliteren voor 200 gebruikers over 10Mbit gaat niet. Er is dan wel een mooi intern netwerk maar geen bandbreedte om de dienst internet te faciliteren.
- Is bescherming tegen spam, virussen maar ook illegale interntet content belangrijk voor u? Zo ja, biedt dan altijd een UTM aan, zie hiervoor de UTM Kitlist in de webshop
Opmerkingen
1 opmerking
Klik hier voor Enterprise mogelijkheden met de ProSAFE® WC9500 High Capacity Wireless Controller
Artikel is gesloten voor opmerkingen.